Direktlänk till inlägg 17 januari 2011

Vecka 2: Veckans elva!

Av Thörner Hjörne - 17 januari 2011 11:55

Denna vecka använder vi av oss 4-3-3. Offensivt ska det vara.


Målvakt

Tim Howard

Klubb: Everton

Nationalitet: USA

Ålder: 31

Motivering: Han gjorde många otroliga räddningar i derbyt om Liverpool. Liverpool var tända från början och skapade flera chanser. På ett noll målet så räddade han bollen två gånger om men tredje returen hade han ingen chans på. Om inte Tim Howard hade stått i mål så hade Liverpool avslutat matchen med seger.


Försvarare

Miguel

Klubb: Valencia

Nationalitet: Portugal

Ålder: 31

Motivering: Han hade stor del i att Valencia lyckades hålla nollan hemma på Mestalla mot Deportivo la Coruna. Han kom även med många offensiva löpningar i sin korridor. Valencia vann matchen med 2-0. Miguel har spelat länge i klubben och har länge varit Valencias givna högerback.


Nemanja Vidic

Klubb: Manchester United

Nationalitet: Serbien

Ålder: 29

Motivering: Att hålla nollan borta på White Hart Lane är inte det lättaste. Tottenhams offensiv är ett utav Premier Leagues farligaste men Vidic & co lyckades avstyra hotet från Spurs trots en utvisning av unga Rafael. Vidic och Ferdinand hade inte heller några problem att tampas med Crouch i luftrummet. Men matchen i övrigt var måttligt underhållande och slutresultatet blev 0-0.


Paolo Cannavaro

Klubb: Napoli

Nationalitet: Italien

Ålder: 29

Motivering: Kanske Napolis viktigaste spelare, med sin otroliga brytningssäkerhet och ledarskapsförmåga. Dock lyckades inte Napoli offensiv producera tillräckligt för att göra mål. Men det är inte Cannavaros fel direkt. Han lyckades hålla ihop deras trebackslinje utan problem och Fiorentina kom inte med många farligheter.


Gael Clichy

Klubb: Arsenal

Nationalitet: Frankrike

Ålder: 25

Motivering: Har varit stabil under hela säsongen och mot West Ham var inget undantag. Han gjorde det han skulle och lite till. Det kommer vara svårt för Frankrikes förbundskapten, Laurent Blanc, att välja mellan Clichy och Evra till nästa landskamp. Han har både offensiva och defensiva kvaliteter.


Mittfält

Marouane Fellaini

Klubb: Everton

Nationalitet: Belgien

Ålder: 23

Motivering: Den defensiva mittälftaren med redan den klassiska frisyren, briljerade på mittfältet och var den starkaste mittfältaren i derbyt mot Liverpool. Han vann bollar, levererade bollar och var farlig på fasta situationer trots den tuffa markeringen på honom vilket resulterade i att andra huvudstarka Evertonspelare fick chanserna istället.


Andres Iniesta

Klubb: Barcelona

Nationalitet: Spanien

Ålder: 26

Motivering: Han gjorde det förlösande ett noll målet och sedan tog David Villa över showen mot Malaga. Iniesta gjorde som vanligt en utomordentlig prestation och förtjänar sin andraplats i Ballon d'or. Med sin rörlighet och spelförståelse var det svårt att få tag på honom vilket också öppnar ytor åt medspelarna.


Stewart Downing

Klubb: Aston Villa

Nationalitet: England

Ålder: 26

Motivering: Har varit den viktigaste spelaren i Aston Villa under säsongen. Han står för både hårt slit, mål och assister. Mot Birmingham i helgen var han återigen Aston Villas bästa spelare på plan. Downing kan användas på alla positioner på mittfältet och han gör det alltid bra.


Anfallare

Samuel Eto'o

Klubb: Inter

Nationalitet: Kamerun

Ålder: 29

Motivering: Eto'o har spelar bra under hela säsongen för Inter. Men det har inte Inter gjort förrän nu. Med den nya tränaren Leonardo så har Inter fått en nystart och Eto'o fortsätter att prestera. Mot Bologna stog han för en assist och två mål. Ett utav målen var en riktig delikatess, ett frisparksmål i krysset. Samuel har utvecklats mycket efter tiden i Barcelona, han kan nu göra mer än att bara avsluta.


Fernando Torres

Klubb: Liverpool

Nationalitet: Spanien

Ålder: 26

Motivering: Nu har äntligen Torres börjat komma igång. Han har inte varit i riktig toppform under säsongen, men nu senast mot Everton så började det se ut som det gjorde för ett år sedan. Han kämpade, skapade och avslutade. Vid ett tillfälle fintade han bort tre olika spelare och avslutade sedan i stolpen. Kommer Torres fortsätta så här så kommer Liverpool sluta säsongen som top sex i Premier League. Under säsongen har han stått för 7 mål på 21 matcher.


Carlos Tevez

Klubb: Manchester City

Nationalitet: Argentina

Ålder: 26

Motivering: Citys kapten spelade oerhört bra mot Wolverhampton och stog för två mål. Ett utav målen var riktigt fint. Med sitt slit så skapade han även många chanser åt sina medspelare. Det var även kul att se hur väl samarbetet med nyförvärvet Edin Dzeko fungerade. Genom att City spelade med två duktiga anfallare så skapade det mer ytor åt Tevez, vilket kunde göra att han fick mer boll och kunde styra spelet.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thörner Hjörne - 25 mars 2011 15:51

Eftersom det är EM-kval helg har vi valt ut följande landskamper...   Armenien - Ryssland 2a Bästa odds 1,57 Ryssland är givna favoriter i den här matchen, trotts att man förlorat sina två senaste träningslandskamper mot Belgien och Iran. Arm...

Av Thörner Hjörne - 18 mars 2011 19:13

  Veckans trippel...ser ut...såhär!   Manchester United - Bolton 1a Bästa odds 1,45 Serieledande Manchester United har byggt på självförtroendet efter slagit ut Marseille ur Champions League och har börjat få tillbaka ett par viktiga spelar...

Av Thörner Hjörne - 11 mars 2011 18:01

Trippeln ser ut enligt följande den här veckan... Milan - Bari 1a Bästa odds 1,22 I en svår tippad Serie A omgång är denna matchen den som känns säkrast på för hand. Känslan är att Milan och framförallt Zlatan är revanschsuget och har mycket...

Av Thörner Hjörne - 4 mars 2011 12:34

Trippeln Manchester City - Wigan 1a Bästa odds: 1.40 Ett tufft matchande City ,som har grepp om en Champions League plats, är i mycket bra form och öser in mål, 12 mål på de fem senaste talar för sig självt. Skador är att räkna med under den hä...

Av Thörner Hjörne - 25 februari 2011 16:57

Trippeln Wigan - Manchester United 2a Bästa odds: 1.60 United som leder Premier League är ett stabilt lag, som levererar seger efter seger. Spelade i veckan en otroligt tråkig match mot Marseille men kommer nu sugna till Wigan för att göra myck...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards